2015 m. sausio 21 d., trečiadienis

'šunys loja - karavanas eina'

          Kuris laikas kaip domiuosi Lietuvos respublikos ekonomika, verslo subtilybėmis. Nors nesu didžiulė mėgėja televizijos, tačiau yra tam tikros laidos, kurios mane domina, viena iš jų - Andriaus Tapino "Pinigų karta". Šis žurnalistas mane žavi savo subtiliu humoro jausmu ir įvairiais pastebėjimais savo socialinio tinklapio paskyroje, su mielu noru įsigyčiau jo knygą, kadangi šio žmogaus mintys man priimtinos įdomios, pamokančios ir vertos publikuoti. Tačiau paskutinioji jo kuriama ir vedama  laida šiek tiek nuvylė.

          Nežinau kuo labiau stebėtis, ar gerbiamu Tapinu, ar Monika Šalčiūte. Yra labai netaktiška ir absurdiška į laidą kviestis žmogų, kuris neturi logiškų sąsajų su laidos tematika. Kita vertus, dar absurdiškiau kai žmogus, visai nenusimanantis apie ekonomiką, sutinka savo noru dalyvauti laidoje, nagrinėjančioje šio mokslo aspektus. Žinoma, merginos atsakymai apie pelno ir pajamų skirtumus bei panašumus stebino ir kartu kėlė juoką, kadangi pusės vartojamų žodžių nesuprato nei laidos vedėjas, nei žiūrovai, nei turbūt pati mergina, kuri juos vartojo. Nagrinėdama euro infliaciją mergina taip pat klydo ir visiškai savo prognozių nesugebėjo argumentuoti. Tačiau kyla klausima: ar dėl viso to galima žmogų smerkti? Aš nesidomiu Monikos Šalčiūtės veikla, gyvenimu ir man nesuprantami jos sekėjai, kurie seka kiekvieną merginos žingsnį, kuri niekuo neišsiskiria iš kitų merginų, minančių sostinės ar kitų miestų šaligatvius. Nesmerkiu merginos žinių, tačiau man nesuvokiamas jos noras dalyvauti tokio tipo laidoje. Žmonės, reikškit savo nuomonę drąsiai, garsiai ir užtikrintai, tačiau tik tada, kai ji argumentuota, tiksli ir logiška.
          Informacijos sklaidos šaltiniai lūžta nuo dviejų pavardžių: Tapinas ir Šalčiūtė, vieni palaiko laidos vedėją, kiti - dalyvavusią merginą. Esu pašalinis asmuo ir neturiu teisės smerkti nei vieno, nei kito. Manau, jog Andrius Tapinas tokiu savo žingsniu norėjo parodyti Lietuvai, jog yra labai daug žmonių, kurie uždirba pinigus, gauna pajamas ir pelną, tačiau neskiria šių dviejų sąvokų. O galbūt gerbiamas žurnalistas tiesiog norėjo pakelti savo laidos reitingus? Kaip jau minėjau, nesmerkiu nei vieno.
          Savo įrašu siekiu atkreipti žmonių dėmesį ir priversti  susimąstyti ir nekalbėti dalykų, apie kuriuos nieko nenusimanote. Žinote, čia lygiai tas pats, jei aš su malonumu sutikčiau dalyvauti laidose apie automobilius, žvejybą ar medžioklę. Neturėčiau šia tematika ko pasakyti. Todėl nei draugų kompanijoje, nei viešai niekada nenagrinėju šių temų.

          Smerkti, komentuoti ir piktintis galime visi. Tačiau kita vertus, pacituosiu vieno komentatoriaus išsakytus žodžius: šunys loja - karavanas eina. Bet kokiu atveju ši situacija suteikė šiems dviems žmonėms tik dar daugiau populiarumo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą